تاکید پزشکیان بر ضرورت رفع اشکالات امنیتی آشکار شده در جنگ ۱۲ روزه اعلام آمار دقیق شهدا و مجروحان جنگ ۱۲ روزه از سوی سخنگوی دولت سرلشکر حاتمی، فرمانده کل ارتش: نقشه‌های شوم دشمن با خون پاک شهدا خنثی شد/ دشمنان شکست بزرگی خوردند رهبر انقلاب در دیدار مسئولان عالی قوه قضائیه: یقه جنایتکار نباید رها شود / مسئولان باید با قوت و روحیه کامل به کار خود ادامه دهند بیانیه مجلس: باید برای مذاکره پیش شرط گذاشت آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی کاهش یافت اعلام وصول طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهاد‌های بیگانه دیدار وزیر دفاع با خانواده سپهبد شهید محمد باقری آخرین ساعات زندگی سردار حاجی زاده پیش از شهادت چگونه گذشت؟ ادارات این استان فردا چهارشنبه دورکار شدند جزئیات گزارش وزیر کشور درباره جنگ اخیر: ناامنی داخلی نداشتیم معاون هماهنگ‌کننده عقیدتی سیاسی ارتش: مساله دشمنان فقط ایران نیست مساله آنها سلطه بر جهان اسلام است سه تن از فقهای شورای نگهبان توسط رهبر انقلاب ابقا شدند سخنگوی دولت: دولت با آزادی اینترنت موافق است، اما اگر برای مثال خبرنگار نیاز به اینترنت آزادتری دارد باید به او داد پزشکیان: آنچه در جنگ ۱۲ روزه بدست آوریم ارزشمندتر از چیزی بود که از دست دادیم

معاون رئیس‌جمهور: دیوان بین‌المللی کیفری به وظیفه‌اش درباره جنایات صهیونیست‌ها عمل کند

محمد دهقان معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: اگر دادگاه ICC در این موقعیت حساس که هزاران آدم کشته شده‌اند و نسل‌کشی در غزه رخ داده است، به وظیفه ذاتی خودش عمل نکند، دیگر وجود آن چه اهمیتی دارد؟
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۰ - ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 06
کد خبر: ۲۱۷۱۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور در مورد اقدام از طریق دادگاه ICC علیه رژیم صهیونیستی گفت: فلسطین در سال 2018 از رژیم صهیونیستی به این دادگاه شکایت کرده است. منتها الان تقاضای ما از ICC و دادستان آن آقای کریمخان این است که دیوان بین‌المللی کیفری هرچه زودتر به پرونده‌ای که پیش از این تشکیل شده است و فلسطینیان بدین وسیله شکایت کرده‌اند، رسیدگی کنند.

 

وی افزود: وزیر خارجه پیرو درخواستی که از او داشتیم، به شکل رسمی از دیوان ICC خواستند تا به جنایات رژیم صهیونیستی رسیدگی شود. کشورهای دیگر هم چنین تقاضایی از دیوان بین‌المللی کیفری دارند.

 

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: ما این تقاضا را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از دادگاه ICC به عمل آوردیم از کشورهای دیگر هم می‌خواهیم از این دادگاه تقاضا کنند تا به وظیفه ذاتی خودش عمل کند. اگر این دادگاه در این موقعیت حساس که هزاران آدم کشته شده‌اند و نسل‌کشی در غزه رخ داده است، به وظیفه ذاتی خودش عمل نکند، دیگر وجود آن چه اهمیتی دارد؟

 

به گزارش فارس دیوان کیفری بین المللی (ICC) نخستین مرجع قضایی دائمی بین المللی برای رسیدگی به جنایات مهم است. نخستین دادگاهی که به اراده جامعه بین الملل برای رسیدگی به جرایم مرتکبان تشکیل شد دادگاه نورنبرگ، سپس دادگاه توکیو بود. پس از مدتی جامعه جهانی با ایجاد دادگاه هایی ویژه، مرتکبان جنایات مهم را تحت پیگرد قرار داد. از جمله این دادگاه ها می توان به دادگاه ویژه سازمان ملل متحد برای رسیدگی به جنایات یوگوسلاوی سابق و دادگاه ویژه برای رسیدگی به جنایات رواندا اشاره کرد.

 

صلاحیت این دادگاه ها محدود به زمان و افراد خاص می شد اما شرایط در دیوان کیفری بین المللی متفاوت است، این دیوان دایمی است و می تواند به جنایات مهم که توسط هر فردی انجام شده رسیدگی کند. صلاحیت دیوان محدود است به مهم ترین جرایمی که مایه نگرانی مجموعه جامعه بین المللی است./ فارس

ارسال نظر