معاون رئیس‌جمهور: دیوان بین‌المللی کیفری به وظیفه‌اش درباره جنایات صهیونیست‌ها عمل کند-راهبرد معاصر
مصطفی پورمحمدی: دو قاضی، هدفدار ترور شدند سرلشکر سلامی: می‌توانیم در دریا‌ها مقابل دشمنان کوچک و بزرگ هماوردی پیروزمندانه داشته باشیم پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی درپی درگذشت حجت‌الاسلام سقای بی‌ریا پیام تسلیت رهبری در پی ترور قاضی رازینی و مقیسه رونمایی از شهر شناوری نیروی دریایی سپاه با حضور سرلشکر سلامی  واکنش فرماندار «صحنه» به پرواز ۲ جنگنده: رزمایش کشوری بوده است واکنش پزشکیان به ترور قاضی مقیسه و رازینی برگزاری نشست سرا قوا به میزبانی رئیس جمهور جانشین فرمانده کل سپاه: آتش‌بس غزه پیروزی مقاومت و تحقق وعده الهی بود شمخانی عزادار شد خطیب نماز جمعه تهران: آتش‌بس غزه پیروزی جبهه مقاومت در برابر اسرائیل است / ایران امروز ابرقدرت است نمایش اقتدار مرزبانان در رزمایش دریایی محمد رسول‌الله (ص) در سواحل دریای عمان رئیس‌جمهور وارد مسکو شد برادر سرتیم حفاظت سید ابراهیم رئیسی: برادرم مخالف سفر رئیسی به مرز ایران و آذربایجان بود توئیت روسی حساب کاربری رهبر انقلاب در آستانه سفر رئیس‌جمهور به روسیه

معاون رئیس‌جمهور: دیوان بین‌المللی کیفری به وظیفه‌اش درباره جنایات صهیونیست‌ها عمل کند

محمد دهقان معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: اگر دادگاه ICC در این موقعیت حساس که هزاران آدم کشته شده‌اند و نسل‌کشی در غزه رخ داده است، به وظیفه ذاتی خودش عمل نکند، دیگر وجود آن چه اهمیتی دارد؟
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۰ - ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 06
کد خبر: ۲۱۷۱۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور در مورد اقدام از طریق دادگاه ICC علیه رژیم صهیونیستی گفت: فلسطین در سال 2018 از رژیم صهیونیستی به این دادگاه شکایت کرده است. منتها الان تقاضای ما از ICC و دادستان آن آقای کریمخان این است که دیوان بین‌المللی کیفری هرچه زودتر به پرونده‌ای که پیش از این تشکیل شده است و فلسطینیان بدین وسیله شکایت کرده‌اند، رسیدگی کنند.

 

وی افزود: وزیر خارجه پیرو درخواستی که از او داشتیم، به شکل رسمی از دیوان ICC خواستند تا به جنایات رژیم صهیونیستی رسیدگی شود. کشورهای دیگر هم چنین تقاضایی از دیوان بین‌المللی کیفری دارند.

 

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: ما این تقاضا را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از دادگاه ICC به عمل آوردیم از کشورهای دیگر هم می‌خواهیم از این دادگاه تقاضا کنند تا به وظیفه ذاتی خودش عمل کند. اگر این دادگاه در این موقعیت حساس که هزاران آدم کشته شده‌اند و نسل‌کشی در غزه رخ داده است، به وظیفه ذاتی خودش عمل نکند، دیگر وجود آن چه اهمیتی دارد؟

 

به گزارش فارس دیوان کیفری بین المللی (ICC) نخستین مرجع قضایی دائمی بین المللی برای رسیدگی به جنایات مهم است. نخستین دادگاهی که به اراده جامعه بین الملل برای رسیدگی به جرایم مرتکبان تشکیل شد دادگاه نورنبرگ، سپس دادگاه توکیو بود. پس از مدتی جامعه جهانی با ایجاد دادگاه هایی ویژه، مرتکبان جنایات مهم را تحت پیگرد قرار داد. از جمله این دادگاه ها می توان به دادگاه ویژه سازمان ملل متحد برای رسیدگی به جنایات یوگوسلاوی سابق و دادگاه ویژه برای رسیدگی به جنایات رواندا اشاره کرد.

 

صلاحیت این دادگاه ها محدود به زمان و افراد خاص می شد اما شرایط در دیوان کیفری بین المللی متفاوت است، این دیوان دایمی است و می تواند به جنایات مهم که توسط هر فردی انجام شده رسیدگی کند. صلاحیت دیوان محدود است به مهم ترین جرایمی که مایه نگرانی مجموعه جامعه بین المللی است./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار